Nově lze použít i tmavé odstíny barev pro fasády.

12.04.2014 17:26

Cool pigmenty pro tmavé fasády  
Díky inovovaným recepturám a speciálním pigmentům se nyní otevírají nové možnosti pro použití tmavých nebo trendových odstínů ze vzorníku Baumit Life!
  
Vaší představivosti se meze nekladou - při výběru odstínu pro svou fasádu se již nemusíte ohlížet na cenová a technická hlediska. Díky speciálním tzv. cool pigmentům lze nyní použít úplně všechny odstíny vzorníku Baumit Life na zateplovacích systémech Baumit, tedy včetně těch tmavých.
  
Běžné tmavé odstíny se na zateplovacích systémech vlivem oslunění mohou nebezpečně zahřívat. Omítky Baumit s cool pigmenty zůstávají ale za všech okolností chladnější. Barevné pigmenty nové generace ve zvýšené míře odrážejí tepelnou složku slunečního záření.
  
Povrch fasády se při oslunění nezahřívá tolik, jako doposud, a spolehlivost a dlouhodobá životnost zateplovacích systémů Baumit se výrazným způsobem posouvají nad rámec srovnatelných výrobků.
  

TSR - nová evropská měřítka  
Přicházíme jako jedni z prvních s novým systémem měření a posuzování vhodnoti barevných odstínů pro zateplovací systémy. Dosud používaná hodnota koeficientu světelného odrazu (HBW) popisuje světelnou dorazivost omítek a barev jen ve viditelné části slunečního spektra. Nevystihuje tak u některých odstínů dostatečně věrně jejich přínos k ohřívání fasády vlivem slunečního světla.  
  
Nově zaváděná hodnota TSR (Total Solar Reflectance) se vztahuje na odrazivost v celém slunečním spektru, tj. včetně ultrafialového a infračerveného záření. Na výslednou velikost hdonoty TSR mají vliv i použité suroviny, zejména pigmenty. Omítky a barvy identického odstínu, ale od růzmých výrobců, vykazují stejnou hodnotu HBW, ale ve výši koeficientu TSR se liší.
  
Díky těmto revolučním změnám je nyní možné na zateplovacích systémech Baumit používat naprosto všechny odstíny Baumit Life!

(Převzato ze stránek Baumit.cz)

—————

Zpět